Nieuws

  Persoonlijke hulp verzorging voor ouderen

  Veel ouderen hebben als wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Dat is heel goed te begrijpen, gezien het fijne vetrouwde gevoel dat zij bij dit huis hebben. Het kan als erg vervelend worden ervaren om plotseling te moeten verhuizen. Zeker op latere leeftijd is dit moeilijk en is het huis vaak nog de enige plek waar men zich nog prettig voelt. De betekenis van persoonlijke zorg is dat de oudere thuis verzorgd wordt en de zorgt krijgt die hij/zij nodig heeft. Het is dan ook erg begrijpelijk dat u meer informatie wil over het zolang mogelijk thuis blijven wonen. In dit artikel wordt antwoord gegeven op al uw vragen.  Hulpmiddelen bij eten en drinken in de zorg

  Wanneer u in de zorg werkt, of zorg nodig heeft, dan is het fijn om de juiste middelen tot uw beschikking te hebben. Wanneer u een aantal hulpmiddelen gebruikt bij het eten en drinken kan zorg krijgen en zorg verlenen een stuk makkelijker gaan. U zult dan meer plezier hebben aan het eten en het eten en drinken zal u waarschijnlijk ook vele malen beter smaken. Het is een hele bevrijding om hulpmiddelen te gebruiken die het eten en drinken vergemakkelijken. In dit artikel leest u alles over deze hulpmiddelen.  Wat moet ik doen tijdens revalidatie en hoe lang duurt dit?

  Revalideren na een ongeluk of operatie kan behoorlijk zwaar zijn. Zeker wanneer u niet over de juiste middelen beschikt kan het moeilijk zijn om goed te revalideren. Maar toch wil iedereen hetzelfde: zo snel mogelijk weer de oude zijn. Gelukkig is het tegenwoordig beter mogelijk om goed en vlug te revalideren. Wanneer u moet revalideren is het handig om uzelf goed in te lezen over de mogelijkheden die er zijn voor het lichaamsdeel dat moet herstellen, want er zit veel verschil in. Dit artikel geef duidelijkheid over revalidatie.  Wat is een traplift?

  Misschien heeft u er in uw omgeving al over gehoord: een traplift. Of wellicht is uw arts of specialist erover begonnen. Maar voordat u overgaat tot de aanschaf van een traplift, is het belangrijk te weten wat een traplift precies is en waarvoor u deze kunt gebruiken. Hoe geavanceerd een traplift wellicht ook lijkt, in feite is het niets meer of minder dan een stoel met een gemotoriseerde aandrijving. Deze aandrijving voert de stoel langs een rail, die op zijn beurt weer bevestigd is aan uw trap (bij voorkeur aan de smalle zijde). Op die manier kunt u gemakkelijk de trap op en af, ook wanneer u last heeft van een fysieke beperking.  Wat is een brace?

  Een brace is een hulpmiddel, dat je aanbrengt om een gewricht te ondersteunen. De reden hiervoor kan gelegen zijn in een gebrek aan stabiliteit of stevigheid dan wel pijn of zwelling. Een goed aangemeten en juist aangelegde brace beperkt bepaalde gewrichtsuitslagen zonder dat het noodzakelijke bewegingspatroon in de betreffende sport onnodig wordt beïnvloed. De werking van bijna iedere brace is gelegen in het geven van uitwendige druk (compressie) en mechanische steun. Verschillende gewrichten kunnen op deze manier ondersteund worden, zoals de enkel, knie, pols, elleboog, schouder, nek en lage rug.  Dementie: de symptomen en behandeling

  Dementie is een syndroom waarbij de hersenen moeite krijgen met het verwerken van informatie. Het is een verzamelnaam voor meer dan vijftig ziektes, de meest bekende hiervan is Alzheimer. Hoe kan u dementie herkennen en wat kan er nog voor u gedaan worden?  Hoeveel verdient een huisarts?

  Een bezoekje aan de huisarts brengen veel mensen maandelijks. Vaak ter geruststelling van de klachten of voor de herhaling van een bepaald medicijn. In veel gevallen is het bezoek aan de huisarts gratis, wat het ook makkelijker maakt om er even naartoe te gaan. Maar hoe wordt een arts huisarts? En hoeveel verdienen huisartsen eigenlijk? Dit artikel geeft je alle antwoorden.  Hoeveel verdient een tandarts?

  Het salaris van een tandarts verschilt in veel gevallen enorm. Aangezien u voor ieder tandartsbezoekje moet betalen is het logisch dat u zich afvraagt wat een tandarts nou precies verdient. Tandartsen hebben geen cao, daarom verschillen de salarissen flink. Wel zijn er richtlijnen die de hoogte van het salaris van een tandarts bepalen.  Veranderingen in de zorgverzekering in 2017

  De overheid heeft een aantal nieuwe wettelijke wijzigingen in de basisverzekering aangebracht. Er verandert niet veel in het basispakket van 2017, maar toch zijn er wel een aantal wijzigingen en nieuwe vergoedingen toegevoegd. Bent u benieuwd wat er voor u veranderd? Hier staan alle veranderingen op een rijtje.  Wat is de sociale verzekeringsbank?

  De sociale verzekeringsbank zorgt ervoor dat er sociale zekerheid is in Nederland. De SVB zorgt ervoor dat mensen een uitkering kunnen aanvragen wanneer zij hier recht op hebben. Met deze uitkeringen wordt voorkomen dat mensen op straat komen te staan. Denk hierbij aan een AOW-uitkering of een uitkering wanneer uw partner overleden is.
Bestaande ZorgBeurs klant?

Log in met uw ZorgBeurs account

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
Nieuw bij ZorgBeurs?
Nog geen account? Registreren
Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie