Vrijblijvende informatie aanvraag

Bezoek website


Beste tijd voor contact:

Verstuur bericht
Sluiten

JPKconsulting

   +32475310442
JPKconsulting

Achter de soms rooskleurige jaarcijfers van organisatie en instellingen schuilen nog grote financiële uitdagingen. “De druk staat vol op de ketel. Bovenop de marktwerking hebben ze ook te maken met een afname van de bekostiging van de zorg en voor bestuurders is het daarom dubbel belangrijk om de kosten in de grip te houden. Want niet alleen de marges worden kleiner, ook de totale omzetvolumes. Dubbele krimp dus.” Ruimte vinden in eigen organisatie.

Tot voor kort leken de financiële gevolgen beperkt. Budgetten van de overheid in de sector vulden de tekorten grotendeels op. “Die compensatiegelden blijken hard nodig want zonder die extra gelden vanuit de overheid zou het er nu al slecht uitzien in de sector. Organisaties en zorginstellingen moeten uitkomen met fors minder opbrengsten. ‘JPK QuickScan’ Om daarbij te helpen introduceert JPKconsulting de ‘QuickScan’. “Het bestaat uit de onderdelen Personeel, Businessmodellen en Slimmer Werken. Binnen die pijlers bieden we alles wat bestuurders nodig hebben om hun organisatie klaar te stomen voor de veranderende markt van nu en straks.” Veel ervaring Dat klinkt ingrijpend, maar is heel overzichtelijk. “JPKconsulting heeft veel ervaring met reorganisaties en optimalisaties. Strategisch, fiscaal en economisch en daardoor kunnen we het overzicht hebben én houden. Zodat je als bestuurder weet wat er op je af komt bij voorgenomen herstructureringen. Inclusief alle (financiële) effecten. Alleen met overzicht kun je ver genoeg vooruit kijken.”

Business modellen In een ‘JPK QuickScan’ traject zien de adviseurs van JPKconsulting geen enkel gebied over het hoofd. “Als de opbrengsten dalen moet je kijken of het huidige business model nog wel aansluit op de nieuwe omgeving en welke producten je als zorginstelling nog wel en niet blijft aanbieden”. Vandaar dat het beoordelen van de toekomstbestendigheid van de Business modellen onderdeel uitmaken van het pakket. Slimmer werken Derde belangrijk focusgebied bij de ‘JPK QuickScan’ is Slimmer werken. “Als je de kosten wilt terugbrengen, moet je niet ad hoc hierin gaan snijden. Je zult het structureel moeten aanpakken en rekening moeten houden met de veranderingsbereidheid van mensen. Anders eindigt het project een stille dood”.

Slimmer werken is een goed doordachte methode die praktisch toepasbaar is en zeker de cultuurkant van de organisatie meepakt. ‘Een kwestie van dóen’ Ook daarin kan JPKconsulting met zijn ‘QuickScan’ een goede, begeleidende rol spelen. “Deze tijd vraagt om meer dan alleen goede voornemens. Je wilt niet weten hoe vaak wij te horen krijgen ‘we zitten er al een tijdje over te denken…’. Maar het is vooral een kwestie van dóen.” JPKconsulting kan daarbij helpen gericht op efficiëntere personeelsinzet, slimmere processen en het neerzetten van het juiste bedrijfsmodel. Meer weten? Hebt u te maken met krimpende budgetten ? En dwingen die u tot veranderingen in uw organisatie? Wij helpen u graag. Neem dan contact op met de JPKconsulting/Konings Logistiek.

 

Openingstijden en contact

Openingstijden JPKconsulting

maandag
Altijd open
dinsdag
Altijd open
woensdag
Altijd open
donderdag
Altijd open
vrijdag
Altijd open
zaterdag
Op afspraak
zondag
Op afspraak

Contactgegevens

Elsbrug
21

9260 Wichelen
Namur Belgie
T: +32475310442
Fax:
KVK-nummer:


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account





Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren