Vrijblijvende informatie aanvraag

Bezoek website


Beste tijd voor contact:

Verstuur bericht
Sluiten

Tilcentrum

   0577-412171
Tilcentrum

De specialist voor uw tillift
Mensen die zich niet zelfstandig kunnen verplaatsen van stoel naar bed of toilet hebben baat bij een tillift. De verpleging heeft er ook baat bij om overbelasting te voorkomen. De mate van medewerking door de cliënt bepaalt het type tillift dat nodig is. Een actieve tillift kan gebruikt worden wanneer de cliënt nog enige sta-functie heeft. Een passieve tillift is noodzakelijk wanneer de cliënt geen enkele sta-functie heeft. Een plafondlift is hierbij ook mogelijk.

Andere hulpmiddelen
Tilcentrum is toonaangevend in de preventie van fysieke belasting. Ook voor andere hulpmiddelen zoals een douchebrancard of een Stigah-keuring kunt u bij Tilcentrum terecht.

  • Tilcentrum is toonaangevend in preventie fysieke belasting!
  • Tilcentrum biedt totaaloplossingen voor til- en transfervraagstukken in de gezondheidszorg. Ons uitgangspunt is de oorsprong van uw til- of transfer probleem.
  • Tilcentrum staat sinds 1996 bekend om zijn innovatieve producten, diensten en klantspecifieke oplossingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Runner, de kindertillift Tonya, de universele veiligheidsclip en de ‘specials’; de tilbanden op maat.
  • Tilcentrum is één van de grootste aanbieders op het gebied van til- en transferhulpmiddelen. Dit vanwege de specialistische kennis en ervaring van al zijn medewerkers in de binnen- en buitendienst en de kwalitatief hoogwaardige producten en diensten.
  • Tilcentrum beschikt over een professionele, landelijke servicedienst, die 7 dagen per week, 24 uur per dag 365 dagen per jaar inzetbaar is.
  • Tilcentrum beschikt over een eigen naai atelier in Vierhouten. Gecertificeerde medewerker voeren hier uw aanpassingen en reparaties uit.
  • Tilcentrum beschikt over eigen depot voorzieningen op diverse plaatsen in het land. Uw materaal wordt hier geconditioneerd en geschikt gemaakt voor hergebruik.
  • Tilcentrum beschikt over een eigen werkplaats waarin reparaties en aanpassingen in eigen beheer deskundig uitgevoerd worden.
  • Tilcentrum Training biedt organisaties in de gezondheidszorg ondersteuning op het gebied van het verminderen van fysieke belasting.

Onderhoud is van belang voor uw veiligheid bij een regelmatig gebruik van al uw hulpmiddelen; bovendien zal goed onderhoud bijdragen aan een langere levensduur en een goed onderhouden hulpmiddel is een “prettig gereedschap” voor de hulpverlener!
Wettelijk gezien geldt dat onderhoud aan hulpmiddelen geprefereerd wordt! In de kwaliteitswet *staat ook dat u adequate middelen moet hebben en een z.g. goed huisvader moet zijn voor uw hulpmiddelen.
Indien er een incident plaatsvindt is het van belang dat u kunt aantonen alle preventieve handelingen te hebben uitgevoerd. Ook uw WA verzekering kan, in geval van een incident, een beroep doen op uw onderhoudshistorie!

NEN 7506 “Inspectie en onderhoud van ­ patiententilliften”
De NEN 7506/Stigah-keuring is een veiligheids­keuring, die uitgevoerd kan worden op alle bekende merken tilliften. Het keuren van producten gebeurt onder het STIGAH protocol, dit is een onafhankelijk onder­houdsprotocol en het sluit aan bij de kwaliteitswet die geldt voor alle instellingen. U kunt dit protocol vergelijken met bijvoorbeeld de APK-keuring voor een auto.
Stigah volgt de NEN 7506 met uitzondering van:
Keuring kan onderhoud tot gevolg hebben, maar geen onderhoud betekent geen afkeur.
Aanvullend testen wij het meest cruciale stukje veiligheid van uw tillift; de tilband! Het testen van tilbanden wordt bij volle belasting uitgevoerd, dit in tegenstelling tot de norm waarin de verantwoording voor de veiligheid van de tilband bij de ­ hulp­verlener/verzorgende ligt.

Stichting Garantiekeur Hulpmiddelen
De STIGAH ontwikkeld universele onderhoud ­ protocollen, leidt monteurs en keurmeesters op, houdt toezicht op de kwaliteit van de uitgevoerde inspecties en het kennis niveau. Daarnaast moeten de monteurs jaarlijks ­(bij)-geschoold worden.

Geautoriseerd personeel
Onderhoud, keuringen en storingsdiensten mogen slechts uitgevoerd worden door gekwalificeerd personeel; Tilcentrum is ISO 9001, STIGAH gecertificeerd en heeft een eigen technische dienst met gecertificeerde monteurs, die beschikken over het juiste gereedschap, onderdelen en moderne uitrusting.
Bovendien worden onze medewerkers periodiek getraind en geschoold volgens de laatste wetgeving en normen. En natuurlijk zijn wij gemotiveerd, begaan en vertrouwd met het werk in de gezondheidszorg.

Storingsdienst 24/7
De Tilcentrum service is 7 dagen per week, 24 uur per dag 365 dagen per jaar bereikbaar; “dus ook in het weekeind en tijdens zon- en feestdagen“; wij laten u niet zitten maar komen u zo snel ­mogelijk helpen.

Tilcentrum onderhoud al uw hulpmiddelen
Volgens vaste protocollen onderhouden wij uw hulpmiddelen, snel efficiënt en goedkoop/adequaat. Wij onderhouden alle type tilliften, douche- en toiletstoelen, douchewagens, baden, bedpanspoelers, behandeltafels etc etc.
Dit doen wij merk onafhankelijk! Wij onderhouden onder andere navolgende merken:
- ARJO
- MOCARE
- JOERNS
- LIKO
- INVACARE
- ROPOX - GULDMANN
- HORCHER
- TR-CARE
- HOYER
- UNITED CARE
- TILTECHNIEK
en nog veel meer

Goedkoop/adequaat
Tilcentrum heeft op strategische plekken verdeeld over het land onderdelen op voorraad. Onze landelijke service dekking voorziet in de behoefte om snel ter plekke te zijn. Onze rapportage is helder en compleet en ons motto is goedkoop adequaat repareren met oog voor de veiligheid uiteraard.

Vertel ons uw wens!
U bent diegene die de meest waardevolle terugkoppeling kan geven over hoe wij onze dienstverlening naar u toe het beste kunnen organiseren. Wij vinden uw wensen, informatie en eisen van essentieel belang voor een succesvolle samenwerking op het gebied van onderhoud en keuringen van uw hulpmiddelen. Graag bieden wij u een “op maat“ gemaakt onderhoudscontract aan waarbij wij uitgaan van uw specifieke situatie. Ook als u suggesties, opmerkingen of klachten heeft, stellen wij uw mening op prijs.


Wij nodigen u dan ook van harte uit hierover met ons in contact te treden!

 

 

Openingstijden en contact

Openingstijden Tilcentrum

maandag
-
dinsdag
-
woensdag
-
donderdag
-
vrijdag
-
zaterdag
-
zondag
-

Contactgegevens

Elspeterweg
124

8076PA Vierhouten
Gelderland Nederland
T: 0577-412171
Fax:
KVK-nummer:


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account





Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren