Verschillende typen inlegzolen

Inlegzolen worden ook wel steunzolen genoemd. Het zijn orthopedische voetbedden die u helpen bij een goede houding van de voeten. Veel mensen lopen met hun voeten naar binnen toe, waardoor er pijn komt bij de enkels of de schoenen snel kapotgaan. Inlegzolen kunnen hierbij helpen. Ook voor andere klachten kunnen goede inlegzolen een geschikte oplossing zijn. Door inlegzolen blijft uw voet namelijk in een goede houding waardoor zowel uw voet als de schoen intact blijft. Dit de verschillende inlegzolen.

Inlegzolen voor de hak

Inlegzolen voor de hak zijn veelgebruikte inlegzolen. Deze zolen ondersteunen het hielbeen. Het hielbeen is een groot bot dat zeer stevig is. Dit bot heeft een belangrijke functie in uw lichaam, het draagt namelijk het lichaamsgewicht tijdens het lopen. Hierdoor ontstaan er vaak klachten na het nemen van rust. Een oplossing voor deze klachten zijn inlegzolen, dit zijn kleine zooltjes die eenvoudig in de schoen geplaatst kunnen worden op de plaats waar uw hiel zit. Het biedt de hiel extra ondersteuning waardoor het meer rust heeft.

Inlegzolen bij doorgezakte voeten

Zowel in de lengte als in de breedte kunnen uw voeten doorzakken. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van het dragen van slechte schoenen of erfelijke factoren. Wanneer uw voet eenmaal doorgezakt is kunnen er veel klachten ontstaan aan de spieren, banden, gewrichten of pezen. Niet alleen voor uw lichaam is dit vervelend, ook zal u regelmatig nieuwe schoenen moeten kopen omdat deze snel kapot gaan. Doorgezakte voeten zijn gelukkig te verhelpen met goede steunzolen. Deze steunzolen bieden veel ondersteuning aan uw voet in de lente of in de breedte. Bij het stuk van uw voet dat doorgezakt is gaat de zool juist omhoog, hierdoor kunnen uw voeten niet meer doorzakken.

Sportzolen

Tijdens het beoefenen van een sport kan u klachten krijgen aan uw voeten. Dit komt omdat er bijvoorbeeld te veel gewicht op uw enkels komt tijdens het hardlopen of voetballen. Deze vorm van overbelasting komt veel voor bij sporters. Een sportzool kan hierbij helpen. Deze zolen geven een extra ondersteuning waardoor uw voeten en enkels in de goede houding blijven. De zolen zijn eenvoudig in de sportschoen te leggen en er ook weer uit te halen waardoor u kunt wisselen van schoen. Deze zool biedt steun aan de hele voet en de enkels.

Inlegzolen voor hielspoor

Er zijn tegenwoordig veel manieren om hielspoor tegen te gaan. Hielspoor is een verkalking onder de hiel, dit komt vaak door een verkeerde houding of overbelasting. Hielspoor gaat gepaard met een duidelijke pijn op de plek van de hiel. Verreweg de eenvoudigste en goedkoopste manier om hielspoor tegen te gaan is het aanschaffen van steunzolen. Deze zolen bieden een goede ondersteuning bij de hiel, die omhoog getild wordt door een comfortabele zool. De zolen zijn verkrijgbaar in de vorm van een hiel en in de vorm van een voet.

Lopen  Schoenen  


Gerelateerde producten

Bekijk alle inlegzolen in de zorgwinkel


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren