De voordelen van steunkousen dragen

Wanneer u begint te merken dat u veel last krijgt van gezwollen enkels of kuiten en zware benen, dan kunnen steunkousen voor u een goede oplossing bieden. Ook wanneer u last heeft van spanning in de kuiten en onderbenen of kramp in de benen tijdens het slapen kan dit erop wijzen dat u steunkousen nodig heeft. De huisarts zal u waarschijnlijk aanraden om in een van deze gevallen steunkousen te gaan dragen. Wat zijn hier de voordelen van?

Verlichting aan uw benen

Doordat er vocht in uw benen ophoopt kan u het gevoel krijgen dat uw benen erg zwaar zijn. Steunkousen zorgen ervoor dat het vocht niet op zal hopen in de onderbenen. Hierdoor geeft het gebruik van steunkousen al gauw een grote verlichting aan uw benen.

Voorkomen van spataderen

Spataderen ontstaan wanneer de kleppen in de aderen niet goed meer werken. Het gevolg hiervan is dat het bloed in de benen niet goed meer kan terugstromen of zelfs ophoopt. Het gebruiken van elastische steunkousen kan nieuwe spataderen voorkomen en de spataderen die er al waren verminderen.

Rust voor uw benen

Rusteloze benen komen veel voor. Het gevoel is moeilijk te beschrijven, het is een vervelend gevoel waarbij u het liefst de hele dag uw benen wil bewegen. Dit heeft grote invloed op uw leven omdat u er slecht door slaapt en veel last heeft van pijn en jeuk aan de benen. Wanneer u steunkousen gaat dragen kan de doorbloeding beter gaan werken en geeft het uw benen meer rust.

Minder pijn in uw benen

Pijn in de benen komt ook door een slechte doorbloeding. Uw benen kunnen zwaar aanvoelen en hierdoor ontstaan er krampen. Het liefst blijft u op de bank zitten om het pijnlijke lopen te voorkomen. Gelukkig bieden steunkousen hulp bij deze vervelende klacht, het vermindert de pijn vrijwel direct.

Betere bloedcirculatie

De bovenstaande klachten hebben één ding gemeen. Ze worden allemaal veroorzaakt door een slechte doorbloeding. Dit heeft, zoals u hierboven leest, grote gevolgen voor uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid (humeurig worden en slecht slapen bijvoorbeeld). De klachten moeten daarom niet onderschat worden. Met steunkousen wordt de doorbloeding in uw onderbenen sterk verbeterd.

Minder vermoeid gevoel

Na een wandeling, lang of kort, kunnen uw benen zwaar en vermoeid aanvoelen. Doordat de doorbloeding verbeterd wordt dankzij steunkousen heeft u ook minder last van een vermoeid gevoel in de voeten, enkels en kuiten. Het is aan u om te ervaren welke maat steunkousen het beste bij uw klachten en maat aansluiten.Gerelateerde producten

Bekijk alle steunkousen in de zorgwinkel


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren