Veelgebruikte thuishulpmiddelen en hun functie

Wanneer u lichamelijke klachten heeft waardoor u moeite heeft met bewegen kan alles een obstakel zijn. Thuis voelt dan niet meer als thuis, maar als een grote hindernisbaan. Wanneer u leert gebruik te maken van enkele thuishulpmiddelen, maakt u uw leven al een stuk gemakkelijker. Weet u niet goed welke hulpmiddelen u het beste kunt gebruiken of kopen? Wij geven u hier een duidelijk overzicht van datgene dat u nodig heeft om comfortabel in uw eigen huis te wonen. Er worden een aantal veelgebruikte thuishulpmiddelen uitgelicht.

Wat is een thuishulpmiddel?

Een thuishulpmiddel is er om voor u de dagelijkse praktijken wat makkelijker te maken. Dit gaan van de trap, tot de keuken tot de badkamer. Het zorgt ervoor dat u uw dagelijkse taken weer op kunt pakken zoals voorheen, maar dan met een eenvoudig hulpmiddel erbij. Ideaal wanneer u wel dingen wil blijven doen in uw huis of wanneer u aan huis gebonden bent. De thuishulpmiddelen maken het u gemakkelijker en zorgen ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen zonder al teveel ingewikkelde aanpassingen in uw huis. Het is zijn ideale hulpmiddelen voor thuiszorg

Soorten thuishulpmiddelen

Er zijn diverse soorten thuishulpmiddelen die uw dag een stuk gemakkelijker maken. Om u een duidelijk beeld te geven van het aanbod zijn dit een aantal thuishulpmiddelen die veelgebruikt worden. Deze hulpmiddelen zijn ook eenvoudig verkrijgbaar. Wanneer u opzoek bent naar een hulpmiddel kunt u deze lijst bekijken en kijken welke hulpmiddelen voor u het meest geschikt zijn.

Antislipmat

Een antislipmat maakt het douchen gemakkelijker. Dankzij de antislipmat is de kans dat u uitglijdt in de douche of in het bad aanzienlijk kleiner. De antislipmat is eenvoudig te plaatsen op de plek waar u het meeste risico loopt. Een antislipmat kunt u op diverse plekken kopen. Het is ook niet duur, voor tien euro koopt u al een grote antislipmat. Ideaal voor op veel plaatsen.

Looprek

Een looprek zorgt ervoor dat u binnen uw eigen huis gemakkelijker kunt bewegen. Dat is fijn, want zelfs binnen uw eigen huis maakt u op een dag heel wat meters. Het lijken in eerste instantie kleine stukjes, maar wanneer men het bij elkaar optilt komt men toch uit op heel wat meters die u dagelijks aflegt. Een looprek ondersteunt u waardoor u niet al uw gewicht op uw benen en voeten hoeft te steunen. Een looprek kopen kan al vanaf 35 euro. Wanneer u een wat uitgebreider looprek wilt kopen bent u al snel 60 euro kwijt.

Postoel

Een postoel kan zeer fijn zijn wanneer u moeite heeft met het opstaan en u vaak naar het toilet moet. Bij een postoel kunt u gewoon blijven zitten terwijl u plast. Dit lijkt misschien wat gek, maar het werk heel fijn. U kunt de stoel afsluiten met een klep waardoor u uzelf niet hoeft te bevuilen. De po is afneembaar en kan dus door de verzorgen verschoond worden indien dit nodig is. Een postoel kopen kan vanaf zo’n 50 euro. Wanneer u een porolstoel wilt kopen bent u al gauw honderd euro kwijt.

Bedverhogers

Heeft u een laag bed en moeite met opstaan? Dan is het misschien tijd om een bedverhoger aan te schaffen. Bedverhogers maken uw bed een stuk hoger, zonder dat dit een moeilijke aanpassing is. De bedverhogers zorgen er daarom voor dat u makkelijker in en uit uw bed kunt komen. Dit kan ideaal zijn wanneer u bijvoorbeeld last heeft van stijfheid of van uw rug. Bedverhogers zijn vrij goedkoop. U kunt al bedverhogers kopen vanaf dertig euro.

Plaswekker

Een plaswakker voorkomt bedplassen. Wanneer u een plaswekker koopt, koopt u hierbij speciale broekjes. In dit broekje zit een speciale urinesensor. Wanneer u begint te plassen gaat de sensor aan en gaat er een wekker af. De wekker zorgt voor een schrikreactie waardoor u vrijwel direct stopt met plassen. U kunt de plas dan afmaken op het toilet. Dit voorkomt bevuiling van uzelf en het bed. Vanaf 60 euro kunt u een plaswekker kopen.

Verstelbaar bed

Wanneer u veel tijd doorbrengt in bed is het soms prettig om eens in een andere positie te liggen. Een verstelbaar bed kan u daarbij helpen. U kunt het bed verstellen door de bodem omhoog te doen of juist omlaag. Zo kunt u gemakkelijker uw bed uitkomen. Ook kunt u door de eenvoudige zitpositie makkelijker eten of drinken in bed. Een boek lezen of televisie kijken wordt ook vele malen gemakkelijker wanneer u een verstelbaar bed koopt. De prijs van de goedkoopste verstelbare bedden ligt ongeveer rond de 180 euro. Wanneer u een luxe uitvoering van een verstelbaar bed wilt kopen bent u eerder in de duizend euro kwijt.

Verpleegartikelen en uitleen hulpmiddelen

Veel thuishulpmiddelen zijn ook verkrijgbaar als verpleegartikelen. Wanneer u bijvoorbeeld thuiszorg krijgt kan de verpleger deze thuishulpmiddelen in uw huis plaatsen. Daarnaast is het ook mogelijk dat u te maken krijgt met uitleen hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zijn net veilig in het gebruik en zijn zeker handig wanneer u voor kortere tijd hulp nodig heeft. Het kan u dan veel geld schelen wanneer u besluit voor uitleen hulpmiddelen te gaan.Gerelateerde producten

Bekijk alle beugels in de zorgwinkel


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren