Delftse startup Scoozy lanceert innovatieve scootmobiel

scoozy

Foto: Jorrit van Lousberg

‘Mensen kijken me niet na omdat ze me zielig vinden, maar omdat ik zo’n gave gadget heb’

In 2030 rijden er naar verwachting zo’n 600.000 scootmobielen in Nederland. In 2012 waren dit er ‘slechts’ 250.000. Met de toename van scootmobielen neemt ook het aantal ongevallen drastisch toe. Zo vielen er in 2016 alleen al 38 doden door ongevallen met een scootmobiel. Dat is pas het topje van de ijsberg in vergelijking met het aantal personen die op de eerste hulp belandden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen vindt de Delftse startup Scoozy. Zij lanceren deze week het hippe alternatief voor de scootmobiel. Slim, veilig en persoonlijk.

“De afgelopen 40 jaar is er weinig ontwikkeling geweest op de markt voor scootmobielen”, zegt CEO Job van de Kieft. “Scoozy is een volledig nieuw en innovatief ontwerp met stabiliteit en veiligheid als uitgangspunt. Scoozy is veilig, wendbaar maar vooral erg cool. Een scootmobiel voor de moderne actieve mens.”

Veilig ontwerp

Waar 1 op de 6 scootmobiel gebruikers zich nu onveilig voelt en bang is om te vallen is dit in Scoozy niet langer nodig . Scoozy heeft grote wielen. Dat ziet er niet alleen beter uit, maar geeft ook meer comfort en de mogelijkheid om vanuit stilstand hoge stoepranden op te rijden. Daarnaast kunnen alle wielen sturen. Dat maakt Scoozy zo wendbaar als een 3-wiel scootmobiel, maar met de stabiliteit van 4 wielen.

Op avontuur

Met een aantrekkelijk uiterlijk en bijzondere opties biedt Scoozy veel meer dan andere scootmobielen op de markt. Testrijder en MS patiënt Jeanette de Noord beaamt dit: “Dankzij 4x4 aandrijving kan ik met Scoozy tijdens een dagtocht gewoon door de modder rijden. Ik kan overal komen en dat vind ik ontzettend tof.” Ook het stigmatiserende effect lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen. De Noord al lachend: “Mensen op straat kijken me na, niet omdat ze me zielig vinden, maar omdat ze een gave gadget voorbij zien rijden!”

Run op Scoozy’s

De eerste Scoozy’s zijn al verkocht terwijl het prototype nog niet af was. Een bijzondere prestatie die aangeeft dat er vraag is naar een vernieuwend product. Geïnteresseerden kunnen via de website (www.scoozy.nl) een proefrit aanvragen of meteen één van de eerste 20 Scoozy’s bestellen. Die eerste lijn komt volgend voorjaar op de markt. 

Over Scoozy

Het team achter Scoozy bestaat uit Job, Jan-Willem, Maarten en Winnifred. Voor Scoozy waren alle vier teamleden van het Nuon Solar Team. Dit is de plek waar hun gezamenlijke passie voor elektrisch vervoer en liefde voor innovatie opbloeide. Scoozy viel al in de prijzen, zo ontving zij de ASML Young Makers Award en was Scoozy onderdeel van het Rotterdam Mobility Lab. Scoozy werd in 2014 opgericht en is vanaf 2016 onderdeel van incubator YESDelft! Meer informatie vindt u op www.scoozy.nl
Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren