Waarom moet er een AED bij mijn werkplek in de buurt zijn?

Jaarlijks worden in Nederland 12.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. De behandeling voor de hartstilstand is met een zogenaamde hartdefibrillator. Iedere ambulance heeft een hartdefibrillator aan boord. Helaas komt een ambulance in veel gevallen te laat om iemand met een defibrillator te kunnen redden. Reanimatie door omstanders in combinatie met ambulancehulp kan de overlevingskans vergroten. 

Een veel betere oplossing is natuurlijk als omstanders zelf een defibrillator veilig kunnen gebruiken. Hiervoor is de hartdefibrillator voor leken bedacht. Onderzoek heeft uitgewezen dat defibrillatie door omstanders een overlevingskans geeft van 50% en dat als dit binnen vijf minuten gebeurt in combinatie met reanimatie, de slagingskans op overleven zelfs circa 70% is. Elke minuut dat het langer duurt voordat de defibrillator wordt gebruikt, daalt de overlevingskans met tien procent.

Het is dan ook van groot belang om een AED in de buurt te hebben. Gelukkig hangt het apparaat op steeds meer plaatsen: vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, openbare gebouwen enzovoort. Ook u kunt bijdragen aan het toenemend aantal defibrillatoren. Bij hartvoordesport.nl u een offerte aanvragen voor een AED en/of cursus.

AED  EHBO  Hart  Hulpmiddelen  Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren