Verschillende typen zithulpmiddelen

Zithulpmiddelen dragen bij aan een groot comfort. Dankzij zithulpmiddelen kunt u makkelijker gaan zitten, opstaan of gewoon comfortabel blijven zitten. Er zijn diverse typen zithulpmiddelen, die ieder een andere functie hebben. Om u een beeld te geven van de zithulpmiddelen die er zijn worden er in dit artikel een aantal zithulpmiddelen uitgelicht en hun functies beschreven.

Sta-op hulp

Een sta-op hulp ondersteunt u in het opstaan uit uw stoel. Deze hulp is makkelijk en snel in de stoel te plaatsen. De hulp is verkrijgbaar tot ongeveer honderd kilo tilvermogen. Door de vering helpt deze hulp u wanneer u op wil staan, hij duwt u als het ware een stukje omhoog, waardoor u weinig kracht hoeft te zetten om omhoog te komen. De sta-op hulp is erg handig omdat deze in iedere stoel geplaatst kan worden. U kunt hem zo ook meenemen naar openbare plaatsen of wanneer u naar andere mensen gaat.

Sta-op stoel

De sta-op stoel kan u ook helpen bij het opstaan vanuit de stoel. Deze stoel is geheel ontworpen voor een groot comfort en is elektrisch aangesloten waardoor u zelf niets hoeft te doen om op te staan. Wanneer u op wil staan drukt u op de afstandsbediening en de stoel zal dan kantelen. Hierdoor hoeft u zelf geen kracht te zetten om op te staan. De sta-op stoel is verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen, hierdoor kan u ook bij uw interieur een geschikte stoel vinden.

Orthopedische kussens

Orthopedische kussen dragen bij aan een goede houding tijdens de nachtrust. Het hoofdkussen kan u eenvoudig vervangen voor een orthopedisch kussen. U kunt er uw kussensloop overheen doen. Aan het begin is het even wennen om met een orthopedisch kussen te slapen. Deze kussens helpen erbij dat uw nekwervels ook voldoende rust krijgen zodat u na het slapen wakker wordt zonder nekpijn. Wanneer u veel last heeft van pijnklachten in de nek, rug of schouders is het aan te raden om een orthopedisch kussen te kopen. Ook voor een juiste zithouding is een orthopedisch kussen uitermate geschikt.

Rugsteunen

Een andere optie om het zitten makkelijker te maken is een rugsteun. De rugsteun kan u helpen bij een juiste houding wanneer u veel zit. Deze steun plaatst u aan uw stoel, meestal is een bureaustoel hiervoor het meest geschikt. Door de vormen van deze rugsteun is rechtop zitten een stuk comfortabeler en makkelijker vol te houden dan wanneer u geen rugsteun gebruikt.Gerelateerde producten

Bekijk alle zithulpmiddelen in de zorgwinkel


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren