Vrijblijvende informatie aanvraag

Bezoek website


Beste tijd voor contact:

Verstuur bericht
Sluiten

Vincere-GGZ (GGZ)

   085 - 401 25 75
Vincere-GGZ

Vincere is dé geestelijke gezondheidszorg instelling, gespecialiseerd in verslavingszorg en de daarbij voorkomende psychische en psychosociale problematieken. Bij Vincere GGZ staat de patiënt op de eerste plek. Wij streven er samen met onze ketenpartners naar om de best mogelijk effectieve zorg te bieden voor onze doelgroepen.

Wij hebben verschillende behandelingen die op ieders situatie zijn afgestemd. Eerder brengen wij uw situatie in kaart tijdens het intakegesprek. Hierbij spreekt u vertrouwelijk met een psycholoog die hierin gespecialiseerd is. Daarna doen wij een voorstel waarin naar voren komt hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen:

Lees meer over onze behandelingen.

Welke verslavingen behandelt Vincere GGZ?

Verslavingen zijn er in vele soorten en maten. Wij hebben ons gespecialiseerd in een aantal van de meest voorkomende verslavingen. Wilt u leven weer op de rit krijgen, zonder verslaving? Meld u dan vandaag nog aan voor een intakegesprek.

Alcoholverslaving 

Misschien wel de bekendste verslaving in Nederland, zo’n half miljoen mensen in Nederland is alcoholist. Alcohol lijkt soms zo onschuldig, lekker en geen enkel probleem. Wanneer u verslaafd bent aan alcohol heeft dit echter vernietigende gevolgen voor uw leven en van uw omgeving.

Lees meer over alcoholverslaving.

Cocaïneverslaving 

In tegenstelling tot alcohol raakt u door cocaïne vooral geestelijk verslaafd. De meeste effecten van cocaïne vinden immers in uw brein plaats. Sterker nog, stopt u met cocaïne, dan heeft uw lichaam na een korte tijd al geen cocaïne meer nodig. Het brein wel en dat maakt afkicken van cocaïne zo moeilijk. U wilt dat gevoel van gelukkig, spontaan, energiek en zelfverzekerd steeds vaker opzoeken. Waar u bij alcohol niet snel verslaafd raakt, duurt het met cocaïne niet lang voordat u er afhankelijk (verslaafd) van wordt.

Lees meer over cocaïneverslaving.

Cannabisverslaving 

Als u verslaafd bent aan cannabis, dan voelt u een sterk verlangen om altijd te gebruiken. U kunt zich nog maar moeilijk vermaken of ontspannen als u niet onder invloed bent van hasj of wiet. Zowel op korte als op lange termijn kan een verslaving aan hasj of wiet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid beschadigen. Ook alle andere aspecten van uw leven kunnen er onder gaan lijden!

Lees meer over cannabisverslaving.

Gameverslaving 

Gameverslaving komt steeds vaker voor. Gamemakers weten als geen ander hoe ze bekende verslavende elementen in het spel kunnen inzetten om je te laten blijven spelen. Af en toe een spel spelen wordt een echte gameverslaving wanneer gamen uw leven in de greep houdt. U verwaarloost uw fysieke sociale omgeving, werk of studie en bent alleen nog maar bezig met de virtuele wereld. Herkent u dit? Bel ons!

Lees meer over gameverslaving.

Gokverslaving 

Een gokje wagen kan leuk zijn, maar voor gokken houdt zo’n 80.000 mensen in Nederland meer bezig dan goed voor ze is. Waar de meeste mensen het houden bij een avondje uit of een spelletje, gaat iemand met een gokverslaving door en door, met alle gevolgen van dien! In tegenstelling tot een alcohol- of drugsverslaving leidt een gokverslaving tot zware financiële, werk-, gezins- en relatieproblemen. Gokt u vaak en met hoge bedragen? Neem dan snel contact met ons op, voordat het te laat is!

Lees meer over gokverslaving.

Seksverslaving 

U bent seksverslaafd als u een continue behoefte hebt aan seksuele activiteiten. En die behoefte is dwangmatig, obsessief en ongezond. Wanneer seks een obsessie wordt en uw gedrag steeds extremere vormen aanneemt, dan is het tijd om in te grijpen. Vertrouw op onze professionals en zet vandaag nog de eerste stap!

Lees meer over seksverslaving.

De juiste behandeling voor uw verslaving

Heeft u een verslaving en wilt u daarvan af? Verslaafd en wilt u weer leven zonder alle problemen die bij een verslaving horen? Wij kunnen u helpen! Onze aanpak is bewezen effectief en duurzaam. We starten met een intakegesprek waarbij snel duidelijk wordt welke behandeling het beste past bij uw verslaving. Daarna kunt u al snel starten met de behandeling van uw verslaving, wachttijden bestaan bij ons bijna niet. Na afloop laten we u als ex-verslaafde niet vallen en nemen we u mee in een uitstekend nazorgtraject. Word u verslaving de baas en zet vandaag nog die eerste stap naar herstel!

Lees meer over behandeling verslaving.

Lichamelijke- en geestelijke verslaving

Een verslaving wilt zeggen lichamelijk en/of geestelijk afhankelijk zijn van één of meerdere middelen of bepaald gedrag. Door de schaamte die een verslaafde ervaart zal iemand steeds meer geneigd te zijn zich te isoleren van zijn of haar familie, vrienden en omgeving. Een verslaving is daarom ook een lichamelijke en/of geestelijke ziekte die met de dag toeneemt.

Bij lichamelijke afhankelijkheid is het lichaam zo gewend aan het gebruik van het middel of vrijgekomen stoffen, dat ontwenningsklachten ontstaan als u het middel niet meer gebruikt. Deze ontwenningsklachten zoals trillen, misselijkheid, slapeloosheid zijn na enkele weken weer verdwenen wanneer u niet meer gebruikt. Bij geestelijke afhankelijkheid verlangt u zo naar het middel of gedrag dat u alleen nog maar daaraan kunt denken, dit geeft u het gevoel niet meer zonder te kunnen. U kunt zelfs zo naar de lichaamsstof of het middel (drugs) verlangen dat alles daar om draait. U zal alles doen om aan het middel te komen.

Is verslaafd zijn een ziekte?

Verslaafd zijn wordt steeds meer gezien als een chronische ziekte met biologische, persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Verslavingen worden binnen de medische wereld als een psychiatrische ziekte aangeduid, daarnaast is er een genetische mutatie bekend waardoor mensen verslavingsgevoelig zijn.

Daarnaast heeft langdurig gebruik van verslavende stoffen, of vrijkomen van bepaalde lichaamsstoffen, ook een enorme impact op onze hersenen en de werking daarvan. Drugs beïnvloeden de werking van stofjes die elektrische signalen van de ene zenuw naar de andere zenuw overbrengen. Daardoor worden bepaalde hersengedeelten gestimuleerd of geremd. Hierdoor ontstaat een beloningssysteem. Gebruik wordt beloond met een lekker gevoel, niet-gebruik wordt gestraft met ontwenningsverschijnselen.

Alcoholverslaving

Cocaineverslaving

Gokverslaving

Wietverslaving

Seksverslaving

 

 

 

Openingstijden en contact

Openingstijden Vincere-GGZ

maandag
-
dinsdag
-
woensdag
-
donderdag
-
vrijdag
-
zaterdag
-
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Stationsweg 142

5807 AD Oostrum
Limburg Nederland
T: 085 - 401 25 75
Fax:
KVK-nummer:


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met uw ZorgBeurs account





Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren