Welkom!

‘Zo klein, zo bijzonder, wat een wonder! Het maakt je het meest blij, maar soms ook onzeker tegelijkertijd. Wij begeleiden je graag bij deze bijzondere periode in je leven en hopen je al het vertrouwen te kunnen geven wat je nodig hebt.’

Je kunt bij ons terecht voor begeleiding tijdens je zwangerschap, maar ook voor het begeleiden van de bevalling. Na de geboorte van jullie kindje zijn we niet direct uit beeld; we begeleiden je ook tijdens de kraamperiode. 

Ook wanneer je (nog) niet zwanger bent, maar je wel een kinderwens hebt, ben je van harte welkom op het zogenaamde kinderwensspreekuur. Tijdens dit spreekuur maken we inzichtelijk of er gezondheidsproblemen in de familie zijn waar we rekening mee moeten houden. Ook bespreken we een gezonde leefstijl rondom het zwanger worden en uiteindelijk zwanger zijn.

We zouden graag iedereen helpen, maar om de veiligheid van onze zorg te waarborgen dien je in Boxtel, Sint Michielsgestel, Den Dungen, Vught, Liempde, Gemonde of Cromvoirt te wonen. Dit vanwege de reisafstanden.

Voor zwangerschapscontroles en echo’s houden we meerdere dagen per week spreekuur op onze hoofdlocatie in Boxtel, in ’t Groeihuys. Maar ook wekelijks op locatie in Vught, Sint Michielsgestel en Den Dungen. Tweewekelijks kun je terecht op onze locatie in Liempde. Voor een overzicht van alle locaties en adressen klik je hier.

Ons team bestaat uit vijf vaste verloskundigen. We streven er naar dat je ons allemaal leert kennen tijdens je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap kun je kiezen voor reguliere zwangerschapszorg of Centering Pregnancy (CP). Kies je voor reguliere zorg; dan kom je regelmatig op ons spreekuur voor kortere individuele zwangerschapscontroles. Wanneer je kiest voor Centering Pregnancy, start je met individuele controles en start je ná je tweede controle met groepscontroles. Deze groepscontroles zijn een combinatie van zwangerschapszorg én een zwangerschapscursus in één. Deze controles zijn uitgebreider en langer dan de individuele controles en hebben een wisselend thema.

Aanmelden? Je kunt je digitaal of telefonisch bij ons inschrijven. Telefonisch inschrijven kan iedere werkdag tussen 9.00 en 11.30uur. Liever digitaal aanmelden? Klik hieronder, je ontvangt binnen drie werkdagen een reactie van ons. Onverhoopt niets ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact met ons op.

Aanmelden

Kinderwens of zwanger?

Wanneer je een kinderwens hebt breekt een bijzondere, maar ook spannende periode aan. Soms kan dit ook vragen en onzekerheden met zich meebrengen.

Al vroeg in de zwangerschap vinden er veel ontwikkelingen plaats in de aanleg van je kindje. Als je ontdekt dat je zwanger bent, ben je al een aantal weken zwanger en is dit proces al in volle gang. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap zo gezond mogelijk te gaan leven. Een gezonde leefstijl kan de zwangerschap en de gezondheid van je ongeboren kindje positief beïnvloeden. Wanneer je een kinderwens hebt is het aan te raden om dagelijks foliumzuur te slikken. Foliumzuur is vitamine B11 en het verkleint de kans op het krijgen van een kindje met een open ruggetje, wat een handicap is. In de eerste 12 weken van de zwangerschap wordt het ruggetje aangelegd, het is aan te raden tijdens deze periode extra foliumzuur te slikken. Kijk ook eens in dit overzichtlijstje voor meer informatie.

Mocht je vragen hebben over gezond zwanger worden of heb je specifieke vragen gezien je medische voorgeschiedenis: je bent van harte welkom op ons kinderwensspreekuur. Je bent natuurlijk ook welkom op ons kinderwensspreekuur als er problemen zijn geweest tijdens je vorige zwangerschap of bevalling.

Aanmelden Over de praktijk

Tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger, jullie verwachten een kindje! Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze periode anders. Sommigen voelen zich negen maanden lang beter dan ooit. Anderen hebben wat last van fysieke of emotionele ongemakken. We begeleiden je heel graag bij deze bijzondere periode in je leven. Je kunt je direct bij ons aanmelden, hiervoor heb je geen verwijzing nodig. Verloskundige zorg wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Alles wat je zou willen weten lees je hier!

Zwanger & Echo's

Bevallen

Het moment is daar; de geboorte van jullie kindje. Indien je zwangerschap ongecompliceerd verloopt, heb je de keuze om thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch) te bevallen. Deze keuze maak je zelf, samen met je partner. Kies waar jullie je het meest ontspannen, veilig en op je gemak voelen. Wij begeleiden je bevalling zowel thuis als poliklinisch in het ziekenhuis. Hierbij krijgen we assistentie van een kraamverzorgende. Soms verloopt je zwangerschap niet geheel ongecompliceerd en krijg je een advies of indicatie om in het ziekenhuis te bevallen. We noemen dit ‘een bevalling met plaatsindicatie’. We begeleiden dan je bevalling in het ziekenhuis.

Meer informatie

Tijdens de kraamtijd

De eerste 10 dagen na de bevalling noemen we de kraamtijd. Een groot deel van die tijd zal er een kraamverzorgende aanwezig zijn om jullie met van alles te helpen en te ondersteunen. Tijdens de kraamtijd zijn wij als verloskundige ook nog nauw betrokken bij hoe het gaat met jou en je baby. De kraamverzorgende is dagelijks aanwezig bij jullie thuis en wij komen om de dag een bezoek brengen.

Tijdens deze periode komt er veel op je af. Het kan fijn zijn om je alvast eens een kijkje te nemen op deze pagina en je in te lezen om je voor te bereiden op wat komen gaat.

 

Meer informatie