Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

  • Zorgverlening tijdens Corona

    In verband met Covid-19 werken wij nu veel via beeldbellen. We hebben hier inmiddels goede ervaringen mee. Wij beschikken tevens over een ruime praktijkruimte waar wij de 1,5meter kunnen waarborgen bij onze behandelingen op de praktijk. Zodoende is dit vanaf 6 mei weer beperkt mogelijk.
    Lees hier verder
  • Heup-, knie- en voetklachten

    Overbelasting van spieren, banden en pezen kunnen veel klachten geven. Maar ook artrose, een scheurtje in de meniscus of een slijmbeursontsteking kunnen leiden tot vervelende klachten. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.
  • Arbeidsrelevante klachten

    Arbeidsrelevante klachten kunnen ontstaan door het werk, maar bijvoorbeeld ook als gevolg van sport of hobby’s. Daarnaast kan een (chronische) aandoening een rol spelen. Bekende voorbeelden van arbeidsrelevante klachten zijn lage rugklachten en RSI. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

Spanning

Stress, overbelast, hoofdpijn, hyperventilatie, moeite met ontspannen? Oefentherapie biedt je mogelijkheden om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Kinderen/Jongeren

Maakt u zich zorgen over de houding of het beweeggedrag van uw kind? De oefentherapeut behandeld ook kinderen en jongeren met houdingsproblemen en/of pijnklachten.

Bedrijfsoefentherapie

De bedrijfsoefentherapeut is gespecialiseerd in het analyseren van de werkplek op locatie in relatie tot uw klacht en speelt in de behandeling in op bedrijfsspecifieke omstandigheden.

Zwanger

Wil je meer inzicht in je houding, verantwoord blijven bewegen en trainen in je zwangerschap en je voorbereiden op je bevalling? Schrijf je dan in voor onze zwangerschapscursus!

Vitaal Ouder Worden

Ouder worden gaat vaak gepaard met het verminderen van souplesse, uithoudingsvermogen, evenwicht en soms zelfredzaamheid. Iemand die ouder wordt, is geneigd minder te bewegen omdat de totale energie wat minder wordt of omdat bewegen minder makkelijk gaat dan voorheen. Daarnaast kunnen klachten ontstaan die vaak voorkomen bij ouderen, bijvoorbeeld: reuma, artrose, hart- en vaatproblemen, diabetes (suikerziekte), botontkalking of de ziekte van Parkinson. Wanneer u minder gaat bewegen, kunnen de klachten toenemen. Of andersom gezegd: wanneer u in beweging blijft, kunt u klachten voorkomen en/of verminderen, zodat u niet in een vicieuze cirkel terecht komt. Het is van groot belang dat u blijft bewegen. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan u daarbij helpen!