header-home

Welkom bij oefentherapie Beter in beweging

Oefentherapie Cesar Beter in Beweging begeleidt en adviseert u om weer gezond en zoveel mogelijk pijnvrij te leren bewegen tijdens u dagelijkse activiteiten. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, zoals reuma of astma, kunnen er problemen ontstaan met bewegen.

Bij aanvang van de eerste behandeling zal er een vraaggesprek plaatsvinden om uw hulpvraag duidelijk te krijgen. We zullen in een uitgebreid onderzoek uw eigen manier van bewegen in kaart brengen en wat de mogelijkheden zijn om de houding en bewegingen die u graag weer wilt doen of wil blijven doen, te kunnen verbeteren. In overleg zal er een plan opgesteld worden en daarna zal er gestart worden met de behandelingen waarbij u een persoonlijk oefenprogramma aangeboden krijgt, gericht op uw probleem of klacht. Daarnaast bieden we sportlessen aan waarbij er gerichte oefeningen gegeven worden en er gewerkt wordt aan gezond bewegen.

U vindt op onze website alle informatie over oefentherapie, onze praktijken, de therapeuten, de vergoedingen, de werkwijze en waar u ons kunt vinden. Tevens is het mogelijk om zonder verwijzing van een arts of specialist onder behandeling te komen. Mocht u nog vragen hebben, kunt u ons altijd bellen of mailen. Wij staan u graag te woord. Gezond bewegen kunt u leren!

Rug-en-bekken-klachten

Rug- en bekkenklachten

Onderzoek wijst uit dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Bij de meeste dagelijkse activiteiten sta je niet stil, totdat je er last van krijgt.

Nek-schouder-en-hoofdpijn

Nek- schouder- hoofdpijn

Pijnklachten in de nek- en schouderregio komen veel voor in de westerse samenleving. De klachten ontstaan door veelvuldige en statische belasting van ons lichaam tijdens werk en dagelijkse bezigheden.

Houdingsverbetering

Houdingsverbetering

Een inactieve houding en/of verkeerd bewegen kunnen leiden tot pijn- of andere klachten. Vaak zijn verkeerde gewoonten de oorzaak van een slechte houding en verkeerde bewegingen.

Adem-en-ontspanningstherapie

Adem- en ontspanningstherapie

Ademen gaat vanzelf en gebeurt onbewust. Uw ademhaling is essentieel voor het functioneren van uw lichaam, dit wordt vaak onderschat. Uw adempatroon kan door diverse oorzaken verstoord raken.

Slaaptherapie

Slaaptherapie

Heeft u moeite met inslapen? Ligt u vaak ’s nachts te piekeren? Voelt u zich niet voldoende uitgerust in de ochtend? Wij, als slaapoefentherapeuten, kunnen u of uw kind hierbij begeleiden.

Groepslessen

Groepslessen

Voor iedereen die, met of zonder klachten, bewust bezig wil zijn met haar of zijn houding en op eigen niveau wil bewegen. Waarbij gerichte oefeningen gegeven worden en er gewerkt wordt aan gezond bewegen

Werkplekadvies

Werkplek advies

Problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat vormen nog steeds een van de grootste reden tot ziekteverzuim. Belangrijk is dat u verantwoordelijkheid neemt voor uw eigen gezondheid.

Ouderen

Ouderen

Fit oud worden en zelfstandig blijven wil iedereen. In dat proces kunt u zelf een belangrijke rol spelen, door o.a. verantwoord te blijven bewegen. De uitdrukking ‘rust roest’ is in dit geval zeer toepasselijk!

Oefentherapie Beter in Beweging

Ervaren oefentherapeuten met kennis en inzicht

In 2002 zijn wij samen de uitdaging aangegaan om de praktijk voor oefentherapie Cesar in Tilburg-West over te nemen nadat we daar allebei een paar jaar in loondienst gewerkt hadden. In 2004 is daar locatie Oosterhout bij gekomen. In de loop der jaren hebben we onze kennis en inzichten vergroot door ervaring, overleg met collega’s, het volgen van cursussen en het deelnemen aan projecten. Verder zijn we aangesloten bij de beroepsvereniging VvOCM en registeren we ons elke vijf jaar opnieuw in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

handtekening

Nieuws!

Nek- of schouderklachten? Check of je een goede houding hebt.

Bron: metro 7 april 2023 Twintig jaar lang is het ziekteverzuim niet zo hoog geweest als nu: 5,6 procent. Ruim 40 procent van de werkgevers binnen het midden- en kleinbedrijf maakt zich zorgen. Belangrijk dus om ons bewust te zijn van zowel de mentale als fysieke gezondheid. Een groot aspect van die fysieke gesteldheid? Onze…

Lees verder

Waarom lukt het het kabinet niet om Nederlanders te laten afvallen?

Bron Nu.nl 2 juni 2023 De overheid presenteerde vijf jaar geleden een ambitieus Nationaal Preventieakkoord om overgewicht aan te pakken. Maar het aandeel jongvolwassenen met obesitas blijft groot, zo bleek donderdag. Wat gaat er mis? En hoe zouden we het probleem wél kunnen verhelpen? “De start van een beweging”, noemde premier Mark Rutte eind 2018 zijn…

Lees verder
poppetje staand

Praktijk Oosterhout

Openingstijden

Maandag        08.45-17.30 uur
Dinsdag          09.00-21.30 uur
Woensdag       gesloten
Donderdag     13.30-17.30 uur
Vrijdag             gesloten

Praktijken Tilburg

Openingstijden

Maandag         09.00-20.15 uur*
Dinsdag           gesloten
Woensdag       gesloten
Donderdag      09.00-17.30 uur
Vrijdag             gesloten

*ma. groepsles 18.15 - 19.15

en 19.15-20.15 uur

 

poppetje bukkend