• Oefentherapie Cesar Presikhaaf

    Zorg voor bewegen

Monique Donderwinkel

  • Studie

    Ik ben in 1981 afgestudeerd als Oefentherapeute Cesar.

  • Presikhaaf

    In november 1983 ben ik in Presikhaaf met mijn praktijk gestart, nu gevestigd op de IJsselburcht 3.

  • Kwaliteit

    Om kwaliteit te waarborgen ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister Oefentherapie Cesar. Om hierin opgenomen te worden moet je als oefentherapeut voldoen aan vastgestelde eisen. Jaarlijks volg ik bij- en nascholing, symposia en congressen..

  •  

     

Oefentherapie Cesar

Wat is Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Wat doet een oefentherapeut ?

De oefentherapeut is een allround bewegingscoach, die u traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij uw dagelijkse activiteiten en werkzaamheden.



Algemene Oefentherapie

De algemene Oefentherapie richt zich op klachten van het bewegingsapparaat. Deze klachten komen onder andere voor bij onderstaande aandoeningen. Hiervoor kunt u dus bij ons terecht!!
Rugklachten, Nek- schouderklachten , Spanningshoofdpijn , Arbeidsrelevante klachten en beroepsklachten , Houdings- en bewegingsafwijkingen , stress en burn out , Ontspanningsoefeningen , Ademhalingsklachten, bijv. COPD en hyperventilatie , Neurologische aandoeningen, bijv. hernia en ischias, de ziekte van Parkinson, MS , Artrose , Osteoporose , Wervelkolomafwijkingen, bijv. scoliose en Scheuermann , Reumatische aandoeningen, bijv. reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en fibromyalgie , KANS (voorheen RSI), Bekkenklachten, Whiplash , Incontinentie ,


Oefentherapie in de Thuiszorg

Het is de verwachting dat de zorgvraag van de ouderenpopulatie in Nederland binnen enkele jaren het zorgaanbod zal overtreffen in verband met de snel toenemende vergrijzing van de samenleving.
Oefentherapie kan een goede rol spelen in (bv. multidisciplinaire samenwerkingsverbanden) de thuiszorg, omdat juist oefentherapeuten experts zijn op het gebied van behoud van zelfstandigheid, revalidatie en verbetering van kwaliteit van leven.

Oefentherapie in de thuiszorg richt zich op de functionele revalidatie en resocialisatie van thuiswonende (kwetsbare) ouderen, chronisch zieken en terminale patiënten. Doel is om de patiënt zo lang mogelijk, op een verantwoorde manier, in zijn/haar eigen leefomgeving te laten functioneren.



Voeding en beweging in balans

geeft ouderen meer kans
Een paar keer per jaar wordt er door diëtiste Sylvia van Daalen en mij een cursus gegeven voeding en bewegen.
De cursus is voor ouderen 65+ en duurt 5 keer een uur.
Wat kunt u verwachten?

  • Informatie en advies over voeding met voldoende eiwitten
  • Balanstraining, oefeningen voor thuis, adl training
  • Informatie over onder mee valpreventie en lopen met hulpmiddelen.
Krachtverlies door het slinken van spiermassa is een “normaal” verouderingsproces. Door een uitgekiende voeding met voldoende eiwitten en extra beweging kan de spiermassa zo veel mogelijk op peil gehouden worden.


Verwijzing en Vergoeding

U kunt rechtstreeks naar de Oefentherapeut zonder verwijsbrief.
Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch of via e-mail contact met mij opnemen.
Wij zullen te aller tijden proberen u binnen 2 werkdagen te plaatsen.
Tijdens de eerste afspraak wordt u verzocht uw verzekeringspas, uw identiteitsbewijs en het eventuele verwijsbriefje mee te nemen.
U dient bij verhindering de afspraak minimaal 24 uur van te voren af te bellen. Indien dit niet het geval is zien wij genoodzaakt deze in rekening te brengen. Wij behandelen zo nodig ook bij u aan huis.

Afhankelijk van de dekking van uw (aanvullende) verzekering of de aard van uw klachten zullen de meeste zorgverzekeraars de behandelingen Oefentherapie Cesar volledig vergoeden. Kijk in uw polis voorwaarden



Meer informatie

Er is nog veel meer informatie beschikbaar, een goede bron daarvoor is de website van onze beroepsvereniging VVOCM (klik hier) maar u kunt ook op één van de afbeeldingen hieronder klikken om een pdf-brochure te downloaden, van links naar rechts gaat het om lage rugklachten, arm- schouder- en nekklachten, spanningshoofdpijn en arbeidsrelevante klachten.

Partner van Orthoparc

Vanaf 2018 ben ik partner van Orthoparc.
Orthoparc verricht knie-heupoperaties in dagbehandeling. Dat betekent dat patiënten direct na de operatie naar huis mogen. Deze innovatieve behandelmethode maakt een knie- of heupoperatie minder belastend voor de patiënt; zij ervaren minder pijn en kunnen direct al bewegen.

Als partner ben ik goed op de hoogte van hun werkwijze, sta ik in nauw contact met hun specialisten en bied ik therapie die goed aansluit op de ingreep die u ondergaat of heeft ondergaan. Op deze wijze draag ik bij aan een sneller en goed begeleid herstel.

Voor meer informatie over Orthoparc, kijk op hun website : www.orthoparc.nl

Artrose Netwerk

  • Wat is het artrose netwerk?

    Het artrose netwerk is een samenwerkingsverband van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, die zich hebben verplicht om artrose op een speciale manier te behandelen.

  • Waarom een artrose netwerk?

    De inzichten over behandelingen van aandoeningen worden telkens verbeterd en de oprichters van het artrose netwerk hebben twee jaar lang de meest recente best practice methodes naast elkaar gelegd om te bekijken wat de beste aanpak is van artroseklachten.

  • Opzet behandelprotocol

    U gaat hierbij als patiënt aangeven wat u het meeste beperkt ten aanzien van de artrose. Uit deze gegevens stelt u met uw therapeut een lijst samen van drie zaken die u het meest hinderen of beperken bij uw dagelijks functioneren. Het behandelplan zal zich hier volledig op richten. Indien nodig wel met aanvullingen van training op lokaal niveau indien dat volgens de expertise van de oefentherapeut noodzakelijk is om uw behandeldoelen te realiseren. Al uw kostbare behandeltijd wordt dus besteed aan het verminderen van uw beperkingen. Het belastingsniveau zal stapsgewijs worden opgevoerd van licht naar zwaar.

  • Na afloop

    Bij het afsluiten van de behandeling krijgt u een op maat gemaakt bewegings- en/of sportadvies. Tevens kunt u oefeningen en informatie altijd terugzien op uw inlogpagina. Tevens kan uw oefentherapeut u van advies blijven dienen via de website. Voor patiënten die niet beschikken over een computer of internet, zal de oefentherapeut een papieren versie beschikbaar stellen.

OEFENTHERAPIE CESAR PRESIKHAAF
Monique Donderwinkel

IJsselburcht 3
6825 BS Arnhem
Nederland

T 026-361 4005
M 06-830 904 43
E cesarpresikhaaf@gmail.com
Maandag 8.00-18.00
Woensdag 8.00-20.00
Donderdag 8.00-18.00
Consulten op vrijdag en in de avonduren zijn, afhankelijk van het aanbod, mogelijk

       OEFENTHERAPIE CESAR MONIQUE DONDERWINKEL

                                   Houding en Beweging Uw vertrouwde Cesar-therapeut in Presikhaaf

De oefentherapeut

is een allround bewegingscoach, die u traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij uw dagelijkse activiteiten en werkzaamheden.

Gezond bewegen kun je leren!

Lees Meer

Oncologie netwerk Presikhaaf

Onzekerheid, angst, vermoeidheid en conditieverlies zijn klachten waar veel oncologie patiënten na een medische behandeling mee te maken krijgen. Het oppakken van het dagelijks leven kost vaak moeite.

Durf weer te leren vertrouwen op je eigen lijf. Wij geven je houding- en bewegingsadvies en helpen je belastbaarheid te verhogen.

Lees Meer

Stuur ons een bericht

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten, stuur ons dan een bericht, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
U kunt mij mailen op cesarpresikhaaf@gmail.com

Klachtenloket Paramedici

Wij zijn aangesloten bij het klachtenloket Paramedici, waardoor u bij klachten over onze geleverde zorg daar terecht kunt.
Voor meer informatie, download dit document : Klachtenloket Paramedici

Privacy Statement

In het kader van de nieuwe AVG/GDPR-wet hebben wij een privacy statement opgesteld.
Downloaden via : Privacy Statement