Wethouder Ebbenlaan 131, 5701 AH Helmond

Gezondheidscentrum Leonardus

In Gezondheidscentrum Leonardus vindt u de volgende hulpverleners:

Wij zijn thuis in de eerstelijnsgezondheidszorg, dat is de zorg die dicht bij u in de buurt en direct toegankelijk is. Eenieder met medische problemen en of zorgen kan bij ons terecht.

Samenwerking leidt tot betere hulpverlening

Dat er in het gezondheidscentrum zoveel verschillende disciplines werken is dan ook geen toeval maar een bewuste keuze. Samenwerking in één gebouw leidt tot een betere hulpverlening.

We denken dat het voor onze patiënten en cliënten prettig is dat ze met verschillende vragen terecht kunnen in één herkenbaar gebouw. Daarnaast is gemakkelijk dat u bijvoorbeeld na een bezoek aan de huisarts meteen uw medicijnen mee kunt nemen uit de apotheek. Als dat nodig is kunnen de hulpverleners snel en gemakkelijk met elkaar communiceren. Zo kan een bedrijfsarts een fysiotherapeut vragen even "mee te kijken", en kunnen bijvoorbeeld een huisarts en een psycholoog indien nodig tussen de bedrijven door elkaar raadplegen. Daarnaast maken de hulpverleners afspraken over een goede taakverdeling en over de beste behandelwijze bij bepaalde klachten.

Wij zijn een actief centrum in de gezondheidszorg. Zoeken naar verdieping, samenwerking en korte onderlinge lijnen, zodat problemen snel oplosbaar zijn. Op zoek naar nieuwe werkterreinen zoals de preventieve gezondheidszorg zijn en worden er multidisciplinaire zorgprogramma’s ontwikkeld.

Het zorgprogramma voor mensen met een verhoogd risico op hart/vaat aandoeningen is hiervan een voorbeeld. Kortom een mooi gebouw met actieve zorgverleners, die ouderwetse zorg in een modern jasje gieten.

Ons doel: zorg leveren van goede kwaliteit

In Gezondheidscentrum Leonardus werken ongeveer 70 medewerkers in een groot aantal verschillende beroepsgroepen: huisartsen, doktersassistenten, verpleegkundig specialist, praktijkondersteuners, apothekers, apotheekassistenten, psychologen, fysiotherapeuten en logopedisten. Gezamenlijk willen wij zorg leveren van goede kwaliteit, die goed bereikbaar en efficiënt georganiseerd is.

Heeft u met spoed een van de huisartsen nodig?
Bel dan naar Telefoon: 0492-508040.