Voor meer informatie betreft onze corona-regels klik hier.

Sinds 2018 zijn wij erkend spier-pees specialist!

Er zijn veel patiënten met spier-pees klachten.  Om deze mensen effectiever te kunnen diagnosticeren en behandelen, zijn wij spier-pees specialist geworden. Wij hebben ons middels diverse opleidingen verdiept in de 5 complementaire onderdelen om spier-pees klachten effectief te kunnen oplossen

Lees meer

Onze werkwijze

1. Maak een afspraak
Dit kan telefonisch of via onze website.
Wanneer u het intakeformulier invult, bellen wij u z.s.m. terug om een afspraak met u te maken.

2. Eerste afspraak
Tijdens uw eerste bezoek wordt er door middel van een gesprek en een lichamelijk onderzoek, een diagnose gesteld. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld.

3. Behandeling
Uw behandeling kan bestaan uit fysiotherapeutische behandelingen, oefentherapie, adviezen en oefeningen voor thuis.

4. Evaluatie
Gedurende de behandelperiode wordt regelmatig met u besproken of de therapie voldoet aan uw hulpvraag. Zo niet, dan wordt het behandelplan aangepast.

Meer over onze werkwijze

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van de huisarts of specialist nodig?

Nee, u kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Wij doen een screening om te kijken of uw klacht een indicatie is voor fysiotherapie. Slechts in bepaalde gevallen (bijvoorbeeld bij chronische indicaties en behandeling aan huis) is een verwijzing van de huisarts/specialist nodig.

Worden de kosten voor fysiotherapie vergoed door een zorgverzekeraar?
Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, hangt af van het soort pakket dat u heeft afgesloten. Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Indien u niet aanvullende verzekerd bent, dient u de behandeling zelf te betalen. U ontvangt hiervoor van ons een factuur. De kosten van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Patiënten met een chronische aandoening, vermeld op de door de overheid samengestelde chronische lijst, komen in aanmerking voor langdurige behandeling. Een verwijzing van huisarts/specialist is vereist. De eerste 20 behandelingen worden in dit geval vergoed vanuit de aanvullende verzekering (als u die afgesloten heeft). Vanaf de 21e behandeling komt de vergoeding vanuit de basisverzekering (eerst eigen risico). Het is niet zo dat alle aandoeningen waar u wellicht “chronisch” last van heeft, voorkomen op de chronische lijst.
Hoe weet ik hoeveel behandelingen mijn zorgverzekeraar vergoedt?
Dit is afhankelijk van de door u gekozen verzekering.
Wij raden u aan dit van te voren op te zoeken in uw polisvoorwaarden, of contact op te nemen met u zorgverzekeraar voor het aantal.
Kunnen jullie zien hoeveel behandelingen ik nog tegoed heb?

Nee, wij kunnen alleen zien hoeveel behandelingen u bij ons heeft gehad.
Wij hebben geen zicht op het aantal behandelingen die u al bij andere paramedici heeft gehad.
Wanneer later blijkt dat u meer behandelingen heeft gehad dan u van uw zorgverzekering vergoedt krijgt, is dit uw eigen verantwoordelijkheid. U krijgt dan van ons een factuur.

Wordt mijn eigen risico aangesproken voor de vergoeding van fysiotherapie?

Niet wanneer u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. De behandelingen worden dan vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Bij een chronische indicatie worden de behandelingen betaald vanuit de basisverzekering en dan wordt uw eigen risico wél aangesproken. Ook moeten de eerste 20 behandelingen zelf worden betaald. Wanneer u een aanvullend pakket heeft met fysiotherapie, wordt het daaruit vergoed, mits u voldoende behandelingen in uw pakket heeft.

Wat zijn de kosten voor een behandeling?
Hier vindt u de tarieven die worden gehanteerd wanneer u zelf de factuur krijgt, bijvoorbeeld wanneer u niet aanvullend verzekerd bent. Tarieven voor gecontracteerde zorg zijn verschillend per zorgverzekeraar, dit is contractueel vastgelegd.