Welkom

Welkom op de website van Vereniging Het Groene Kruis Berlikum/Wier e.o. Een vereniging die zich richt op zorg en welzijn in de dorpsgemeenschappen Berltsum & Wier.

Sinds 2023 is het Groene Kruis, net als een aantal andere organisaties die zich bezighouden met zorg & welzijn, gevestigd in MFC It Stedhûs.

Het Groene Kruis is als vereniging van oorsprong bekend vanwege de uitleen van hulpmiddelen. Maar dat is inmiddels niet meer het enige wat de vereniging doet. 

De vereniging geeft ook (financiële) ondersteuning voor projecten, bedoeld voor de inwoners van Berltsum en Wier. Zeker als projecten mensen bij de samenleving en bij elkaar betrekken.

We besteden extra aandacht aan projecten die gericht zijn op het stimuleren en bevorderen van de maatschappelijke gezondheidszorg.

Voor wie?

Bij Groene Kruis Berlikum Wier staan we voor je klaar met tijdelijke hulpmiddelen die jou kunnen ondersteunen tijdens verschillende fasen van het leven.

Of je nu revalideert na een operatie, herstelt van een (sport-)blessure, verpleging of kraamzorg aan huis ontvangt, het lenen van hulpmiddelen is een praktische oplossing. Als lid van de Groene Kruis vereniging kun je drie maanden lang kosteloos gebruikmaken van diverse hulpmiddelen. Indien nodig, kan in overleg ook langer worden geleend.

Wist je dat we ook een scala aan hulpmiddelen aanbieden om je te assisteren tijdens de zwangerschap en na de geboorte van je kleintje? Denk hierbij aan bedklossen, een ruggensteun of een douchekruk. Deze producten worden (meestal) gedurende de hele uitleenperiode vergoed door jouw zorgverzekeraar. 

Jonge ouders (25-35 jaar)

Jonge ouders

Maak de zorg voor je gezin makkelijker met onze kraamzorg- en andere benodigdheden voor jonge ouders. Ondersteunend en verbindend: ontdek activiteiten die niet alleen ouderschap ondersteunen, maar ook zelfzorg en balans bevorderen.
Sporters (25-35 jaar)

Sporters

Ondersteun je herstel met onze hulpmiddelen. Van braces tot loopkrukken, wij ondersteunen jouw actieve levensstijl.

Ontdek daarnaast activiteiten die niet alleen je lichaam, maar ook je geest sterker maken.
Volwassenen – werkend (35-55 jaar)

Algemeen

Bij tijdelijke fysieke uitdagingen bieden wij de juiste ondersteuning, zodat je snel weer volop kunt genieten. Investeer in je gezondheid met onze activiteiten die niet alleen fysieke gezondheid ondersteunen, maar ook veerkracht en welzijn stimuleren.
Ouderen (_ 55 jaar)

Ouderen

Bij het ouder worden ondersteunen wij jouw mobiliteit met onze (medische) hulpmiddelen. Blijf actief en zelfstandig, ongeacht de fysieke uitdagingen. Neem deel aan onze activiteiten die niet alleen de mobiliteit ondersteunen, maar ook sociale verbinding bevorderen.

Lid worden?

Word vandaag nog lid van onze vereniging en ervaar de voordelen van hulpmiddelen dicht bij huis! Als lid geniet je van een exclusief aanbod: 3 maanden lang gratis gebruik van diverse hulpmiddelen. Bovendien heb je toegang tot een uitgebreid assortiment hulpmiddelen van Kersten Hulpmiddelen, die (volledig) vergoed worden door je zorgverzekeraar. Ons uitleenmagazijn is centraal gelegen in het hart van het dorp, waardoor je niet hoeft te reizen naar andere plaatsen.

Laatste nieuws

Onze samenwerkingspartners

Wil je een afspraak maken?